keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Lapin Kansan pääkirjoituksesta "Rasismi on raukkamaista"

Lapin Kansan pääkirjoitus herätti tänään mielenkiintoni. "Rasismi on raukkamaista" otsikkonaan yritti teksti vääristellä Suomessa noussutta maahanmuuttokriittistä keskustelua. Samanlaisia tekstejä julkaistaan Suomen median toimesta päivittäin, mutta tulokset puhuvat puolestaan: suomalaiset eivät suostu nielemään sitä, että poliitikot ja monikulttuurihaihattelijat päättävät, mikä on Suomelle ja suomalaisille parasta.

Keinot olivat samaa tasoa yläastekeskustelun kanssa - "maahanmuuttokriittisyyden" sijasta käytettiin sanaa "maahanmuuttajavastaisuus". Eturivin maahanmuuttokriittisessä keskustelussa, jolla usein tarkoitetaan kohukirjoittelija Jussi Halla-Ahoa, ei esiinny juurikaan rasistisia kommentteja. Ei maahanmuuttajia pidetä pahana, vaan itse maahanmuuttopolitiikkaa ja sen vaikutuksia.

Maahanmuuton vastustaminen taas on perusteltua. Maahanmuuton sanotaan olevan ratkaisu meitä nurkan takana vaanivaan työvoimapulaan. Tämä on täyttä roskaa, sillä useissa Keski-Euroopan maissa, joissa maahanmuutto on alkanut toden teolla jo muutama vuosikymmen sitten, on maahanmuutto ainoastaan heikentänyt huoltosuhdetta. Myös Suomessa kehitys on samanlainen. Maahanmuuttajat työllistyvät suomalaisia huonommin, heidät pitää sopeuttaa ja he tuovat usein mukanaan suuren perheen, myös vanhuksia. Elätettävien määrä vain kasvaa työtä tekevään väestöön verrattuna. Se, mistä maahanmuuttajien työttömyys johtuu, on eri asia. Vaikka se johtuisi suomalaisten asenteista, se ei tätä tosiasiaa poista.

Kaikista tökeröin kohta tässä pökäleessä oli: "Myös isänmaallisuus yhdistetään helposti maahanmuuttajavastaisuuteen. Näin ei tietenkään ole, sillä todellinen isänmaallisuus on suvaitsevaisuutta ja tasa-arvoisuutta." Haluaisin todellakin tietää, missä sanakirjassa isänmaallisuus selitetään noin! Viimeksi kun asiaa mietin, tulin siihen tulokseen, että isänmaallisuus tarkoittaa isänmaan ja sen kansan, siis suomalaisten, etujen ajamista olosuhteista välittämättä. Se on kansallisvaltion tehtävä, huolehtia sen kansasta.

Maahanmuuttoa vaalimalla me luomme tuleville sukupolville tilanteen, jossa he eivät enää asukaan suomalaisessa Suomessa. He voivat joutua luopumaan perinteistä ja tavoista, jotka meille ovat itsestään selviä. Törkeintä on se, että se ei ole heidän, vaan edeltävien sukupolvien lyhytnäköisyyden syytä. Ei kuulosta mielestäni isänmaalliselta. Jostain ne ennakkoluulotkin tulevat, eivät ne tyhjästä synny. Suomalaiset ovat omalaatuinen kansa, ja aina kun joudutaan lähtökohdiltaan erilaisten ihmisten kanssa tekemisiin, on tuloksena ristiriitoja. Niiden luominen tieten tahtoen on typerää.

Mitä tulee netissä käytävään keskusteluun, niin viime aikoina esillä olleet, kieltämättä rasistiset puheet ja ihmisten leimaaminen eivät ole uusi juttu. Viimeiset kaksikymmentä vuotta on maahanmuuttoa vastustavia leimattu natseiksi, typeryksiksi ja junteiksi. Puututtaisiinko tähänkin?

Kaiken kaikkiaan on maahanmuutosta käytävä keskustelu yksipuolista tosiasioiden kiertämistä ja vääristelyä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti