perjantai 5. maaliskuuta 2010

Lakkoterrorismi

Tänään se sitten alkoi. Nimittäin ahtaajien lakko, jossa noin 3000 hyvinpalkattua työntekijää aiheuttaa yhteiskunnalle yli sadan miljoonan euron menetykset päivässä tavoitellessaan kohtuuttomia etuja. Tämä sata miljoonaa euroa käsittää vieläpä vain vientitulot, myös tuonti on jumissa.

Mitä ahtaajat sitten haluavat? Äskettäin katsomassani A-Talkissa vieraillut lakkojohtaja kierteli ja kaarteli tätä kysyttäessä - eipä häntä voi siitä syyttääkään, kyllä minua itseänikin hävettäisi paljastaa katsojille noita vaateita. Kyseessä on nimittäin ahtaajan vuoden palkan suuruinen eroraha. Vielä kun ahtaajan palkka on varsin korkea verrattuna muiden alojen palkkoihin, en voi muuta kuin asettua työnantajan puolelle. Koko vientiteollisuuden lamauttava lakkoilu tällaisessa taloudellisessa tilanteessa on tietyllä tasolla verrattaessa terrorismiin.

Suomessa sama ilmiö on harmillisen yleinen: avainasemassa olevat ammattiryhmät ajavat itsekkäästi omia etujaan ja ampuvat koko yhteiskuntaa jalkaan. Paperimiehet ovat jo syöneet oman oksansa poikki, kun tuotantoa on alettu siirtää halvemman työvoiman maihin. Lentäjät lakkoilevat jatkuvasti ja aiheuttavat näin suurta vahinkoa Finnairille, jota ylläpidetään mm. veronmaksajan varoin. Ahtaajat ovat siitäkin erikoinen ryhmä, että pikaisen haun perusteella tulin siihen tulokseen, että alalle ei kummempaa koulutuista tarvitse.

Tällainen terrorismi on saatava kuriin. Kannatan ehdottomasti esimerkiksi ehdotusta pakkosovusta vastaavissa tilanteissa. Kun ratamiehet aikoivat alkaa järjettömään lakkoon sodanjälkeisenä aikana ja olisivat näin lamauttaneet koko Suomen, harkittiin jopa ratamiesten määräämistä ylimääräisiin kertausharjoituksiin veturia kuljettamaan. Tällainen veto sopisi mielestäni tähänkin tilanteeseen oikein hyvin.

Vähemmän yllättyneenä huomasin, kuinka tuossa ohjelmassa oli lakkoilijoita puolustamassa Vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi. Minkä ihmeen takia Vasemmistoliitto puolustaa pientä hyvätuloisten ryhmää, joka aiheuttaa järjettömässä ahneudessaan suurta vahinkoa myös Vasemmistoliiton äänestäjille? Vasemmistoliitto näyttää olevan periaatteesa aina työnantajaosapuolta vastaan, oli tilanne kuinka järjetön hyvänsä.

Vaan niinhän se on: kun maailmaa katselee punaisten kiikarien läpi tarpeeksi kauan, niin näköhän siinä menee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti