keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Yleistä jupinaa koskien vihervasemmistoa

Tulipa taas luettua Kansan Uutisia, tarkemmin ilmaistuna viikkolehteä päiväyksellä 30.4.2010. Minullahan on tapana lukea Kansan Tahtoa, Uutispäivä Demaria ja Maaseudun Tulevaisuutta aina kun jonkun näistä satun käsiini saamaan. Vaan kannattipa taas lukea! Olipa lehdessä heti ensimmäisillä sivuilla tärkeää asiaa Vasemmistoliiton järisyttävästä päätöksestä kutsua itseään tästä lähin "Vasemmistoksi". Logossakin on neljä värisävyä: viheriäistä, punaista ja niiden väliltä. Miksi puolue ei kutsu itseään reilusti vihervasemmistoksi, siihen en saanut vastausta.

Tämän jymyuutisen sivussa jutistiinkin siitä, kuinka Suomen pahat kapitalistit ovat päättäneet rakentaa lisää ydinvoimaa väärin perustein. Kitalaki punaisena kolumnisti huusi, kuinka lahtari aikoo myydä suomalaista ydinenergiaa ulkomaille! En kerta kaikkiaan voi ymmärtää sitä, kuinka jokin puolue voi nähdä sähkön viennin pahana asiana. Viimeksi kun asian tarkistin, niin talous perustuu ensi sijassa sellaiselle asetelmalle, että joku myy ja toinen taas ostaa. Oma järkeni sanoo, että myyjä on aina ostajaa paremmassa asemassa, enkä näe siis sähkön viennissä mitään väärää.

Lehteä selailtuani osuinkin kultasuoneen, tai oikeammin kannabissuoneen. Eräs vasemmistonuorten vaikuttaja perusteli sivun mittaisessa tekstissään häikäisevällä tavalla aseellisen puolustuksen tarpeettomuuden. Tässäkin plokissa olen asiasta jo monta kertaa paasannut, mutta nyt on pakko taas tarttua muutamaan kohtaan. Suurena johtoajatuksena tällä sodankäynnin mestarilla oli Venäjän uhan täydellinen poistuminen ja näin ollen Suomen puolustuksen tarpeettomuus. Olen sitä mieltä, että kuvitelma ikuisesta rauhasta on äärimmäisen lapsellinen ja hyväuskoinen pilvilinna, oikea linnoitus. Onhan Venäjä ollut vielä kymmenen - viisitoista vuotta sittenkin vakavasti otettava uhka, kun sen poliittinen järjestelmä oli Neuvostovallan romahtamisen jäljiltä eräänlaisessa "käymistilassa", ja Zhirinovskit yms. hurjapäät huutelivat jopa Suomen miehittämisen mahdollisuudesta.

Kirjoittelija pitää vielä hulluna ajatusta, että Venäjä tai jokin muu taho hyökkäisi EU-maahan. Pidän itsestään selvänä, että Suomelta odotetaan omatoimista ja uskottavaa puolustusta, muuten ei EU:n tai muidenkaan tukeen voida laskea. Kuka haluaisi puolustaa maata, joka suorastaan houkuttelee hyökkääjiä kimppuunsa naurettavuuksiin viedyllä pasifismilla? Nykytilanteessa on ajatus lähes mahdoton, mutta kuka Venäjän tai EU:n kehityksen ennustaa esimerkiksi 20 vuoden päähän? Ei kukaan.

Paras on kuitenkin vielä kuulematta: tämä sama henkilö, joka 90% varmuudella pitää palestiinalaishuivia, rastoja ja liian isoa pipoa vaikka kuumassa pirtissä ja haluaisi suomen väestöstä puolen koostuvan ulkomaalaisista vuoteen 2015 mennessä, valittaa asevelvollisuuden ylläpitävän epäterveitä sukupuolirooleja. Suomeksi sanottuna hän pitää pahana sitä, että armeija vaikuttaa siten, että tytöt ovat tyttöjä ja pojat poikia. Mielestäni nämä ovat melko terveitä sukupuolirooleja, joita ei pidä romuttaa sukupuoliroolien kahdenkymmenen vuoden aikana tapahtuneen ns. "kehityksen" takia.

Olen entistä vakuuttuneempi siitä, että Vasemmistoliitto - tai vasemmisto - on pettänyt pitkälti SKDL:n aikaisen äänestäjäkuntansa. Toivon, että todelliset työväenihmiset siirtyvät sankoin joukoin äänestämään Perussuomalaista vaihtoehtoa. Meitä tyhmiä suomalaisjuntteja kun ei vihervasemmistossa näytetä kaipaavan, äänet kyllä kelpaavat sitäkin paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti