Kuitenkin toistuivat näiden juttukavereideni puheissa turha usein sanat "jos", "joskus" ja "ehkä". Vastustaessaan ydinvoimaa vihervasemmisto laskee sellaisen tekniikan varaan, jota ei vielä ole edes olemassa. Kuitenkin energiantarve siintää jo lähitulevaisuudessa. Mikäli pelaisimme viheriäisten sääntöjen mukaan, pääsisimme parhaassa tapauksessa tiukasti kiinni uusiutuvan energian teknologiasta käytävään kilpailuun. Huonompi ja todennäköisempi vaihtoehto on taas se, että haaskaisimme vain aikaa ja kärvistelisimme turhaan osuuttaan kasvattavan venäläisen ydinsähkön varassa. Kun otetaan huomioon se, että Suomi satsaa tälläkin hetkellä uusiutuvan energian kehittämiseen, olen hallituksen esitykseen varsin tyytyväinen.
Kun otin puheeksi sen, kuinka Vasemmistoliitto pettää äänestäjänsä syömällä suomalaisen teollisuuden ja siis työläisen oksaa poikki politiikallaan, sain tyrmistyttävänm vastauksen: teollisuus valuu kuitenkin Kiinaan, antaa mennä. Tällainen "isämurha" sai vieläpä aivan varauksettoman hyväksynnän. En millään voi uskoa, että tällainen kanta voisi saada kannatusta muualla kuin juuri vihervasemmistossa. Juuri edullinen energia voi olla ja tulee olemaankin se ratkaiseva etu koulutetun työvoiman ja muiden avujen ohella, joka saa pysäytettyä teollisuuden valumisen ulkomaille.
Samanlainen ajattelumalli näyttää olevan tyypillistä myös Vihreässä puolueessa: mitään ei saa rakentaa lisää, mitään ei saa tuottaa. He uskovat, että länsimaista voisi tulla eräänlaisia loisia, joissa kaikki työpaikat ovat palvelualalla. Kyllähän terve järkikin sanoo, että eivät kaikki voi vain leikata toistensa hiuksia. Jotain täytyy viedäkin, ja tarvitaan alkutuotantoa. Itse aloitin tänään jokavuotisen urakan metsähallituksen palkkalistoilla metsänistutuksessa - on se sentään mukavaa nähdä, että täällä sentään tehdään vielä samoja oikeita töitä, jotka ovat pitäneet Suomen pystyssä koko sen olemassaolon ajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti