keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Keskustan väärä valinta

Niin. Lahden puoluekokouksessa nähtiin malliesimerkki siitä, kuinka puolue pyrkii selkärangattomasti miellyttämään äänestäjiä tekemällä henkilövalintansa gallupit ohjenuoranaan. Puheenjohtajaksi valittiin väritön, hajuton ja mauton Mari Kiviniemi, ainoa naisehdokas. Puoluesihteerikisan taas voitti niin ikään väritön Timo Laaninen. Olen kyllä pettynyt siihen linjaan, jonka Keskusta on ottamassa.

Omasta mielestäni paras mies hommaan olisi ollut joko Paavo Väyrynen tai Mauri Pekkarinen. Väyrynen olisi ollut lähempänä todellista Keskustan kenttää, eli maaseutua. Hänen tarjoamansa lääkkeet Keskustan kannatuksen palauttamiseksi olivat juuri sitä, mitä Keskustalta pitäisikin tulla: alue- ja kuntapolitiikan painottamista. Väyrynen uskalsi myös edustaa konservatiivisia arvoja ja hän oli terveen kriittinen, mitä tulee EU:hun. Olipa hän jopa povannut euron kriisiä jo kymmenen vuotta ennen Kreikan syöksykierrettä. Paavo Väyrysellä Keskusta olisi pystynyt vastaamaan perussuomalaisten asettamaan haasteeseen.

Tämän sijaan Keskusta päätti jatkaa tähän asti tuloksetonta kaupunkiäänestäjien kosiskeluaan. Mari Kiviniemi on helsinkiläinen, vaikka hän kuinka olisi kotoisin Jalasjärveltä. Pohjoinen on nyt aivan aliedustettuna, ja tulevan kehityksen kyllä osaa ennustaa huonompikin profeetta. Kiviniemi ei ottanut puheenjohtajakisassakaan kantaa mihinkään, tuskin meno siitä muuttuu. Saimme naispuolisen Matti Vanhasen: kepukompromissin. Maaseutua jää puolustamaan vain SMP:n perillinen, Perussuomalaiset.

Muutoinkin ovat Kiviniemen lausunnot järjettömiä: hänen mukaansa Keskusta on nyt puhdas, kun muutama naama vaihdettiin. Törkeä yritys lakaista maton alle tai sälyttää muutaman ihmisen niskoille kaikki ne koplaukset ja hämärien vaalitukien kanssa pelailu, joiden johdosta Keskustan tähti nyt on laskussa ja joiden "ansiosta" nykyjohto paikalleen pääsikin, Toivon mukaan ja luultavasti Keskusta tekee nyt SDP:t. Yritetään muuttua niin epätoivoisesti, että vanhat äänestäjät eivät enää tunne ennen kannattamaansa puoluetta.

Joukkopako Perussuomalaisiin voi jatkua, mikäli kansalaisten poliittinen muisti ei ole niin lyhyt, kuin puhutaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti