lauantai 28. maaliskuuta 2009

Soinin temppu ja Halla-Aho

Soini siis lähtee tosiaan Pyrsseliin. Olen aivan karmealla tavalla pettynyt, en PerusS:ään, vaan Soiniin. Soini on vielä niin tärkeä hahmo, että koko PerusS on ihmisten mieleissä Soini. Soinia tarvitaan Suomessa, hänen äänensä ei parlamentissa kuulu. Nyt koko puolue voi olla vaarassa. Eri asia olisi ollut, mikäli Soini olisi laittanut vaikkapa varamiehen istumaan paikalleen sinne.
 
Ihmisten mielissä europarlamentti on yhtä kuin kovapalkkainen virkamiesrevohka ja näin on _etenkin_ perussuomalaisten kannattajajoukossa ja vielä erityisesti Lapissa. Kyllä nyt ihmiset naureskellen muistelevat Soinin puheita seteliselkärangoista. Olen aivan varma, että minäkin olen joutunut aivan naurettavaan valoon. Monikohan minulta kysyy ensi viikolla taas asian tiimoilta, sitä en viitsi edes ajatella. En aio kuitenkaan puolustella tekoa yhtään.

PerusS ei ole puolueena mihinkään muuttunut ja siinä aion pysyä. Kolauksen puolue tästä kuitenkin saa, se on aivan varma. Puolue sopii minulle ohjelmansa ja arvojensa puolesta, tämä siis täytyy vain kestää ja katsoa eteenpäin. Ehkäpä tämä jotenkin kääntyy PerusS:n ja siis koko Suomen voitoksi.

Halla-Ahon jättäminen ulos valeista oli minun mielestäni mitä mainioin veto. Kaveri on kyvykäs ja sukkela suustaan, mutta puoluekuri se olla pitää. Ilman puoluekirjaa ja tuolla tavalla kapinoiden on turha odottaa muuta kuin mitä hän nyt sai. Toisaalta en pidä Soinin toimintaa yhtään vähemmän puoluetta hajottavana kuin Halla-Ahon. Lisäksi PerusS:n mahdollisuudet päästä jonain päivänä hallitukseen pienenisivät, mikäli Halla-Aho olisi mukana. Vaikuttamaan pitää päästä.
 
Selvää on se, että PerusS tarvii uusia suuria nimiä puoluejohtoon. Soini ja Vistbacka eivät riitä missään nimessä. 

Saatanan saatana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti