Puhetta oli tietysti myös eurovaaleista, Soini tietysti teki heti aluksi selväksi, että hänen suunnanmuutoksensa eurovaaliehdokkuuden suhteen oli aivan normaali ihmisen mielenmuutos. Kaipa tuo kelvannee, itse olen kyllä edelleen sitä mieltä, että veto oli kyseenalainen. No, joka tapauksessa päällystän vaikka koko Kittilän Soinin naamoilla jos on tarvis.
Niin, ydinvoima on tämän kirjoituksen pääaihe. Moni tätä ydinvoimaa vastustaa ja aivan ymmärrettävistä syistä - sen vaikutukset näkyvät vasta vuosikymmenten päästä - ydinvoima on kuitenkin tämän päivän kysymys, johon on vastattava nyt eikä kymmenien vuosien päästä. Energiaa tarvitaan, jotta teollisuus pyörii, jotta kotitaloudet saavat sähköä. Energiaomavaraisuus on kova valtti.
Toisekseen: Suomella ei valtavia määriä ole luonnonvaroja, joten minun puolestani täytyy energiaa tuottaa jopa vientiin asti. Maailmaa ja Eurooppaa uhkaa energiapula, tässäpä markkinarako. Rahaa tarvitaan, varsinkin tämän laman jälkeen on meillä valtava valtionvelka maksettavana. Jostain sekin pitää maksaa, tässäpäs idea.
Tosiaan, vihreät varsinkin jaksavat peloitella suomalaisia Tshernobylin ydinonnettomuudella. Onhan se ollut kamala tapaus, mutta mietitäänpä: se tapahtui vuonna 1986 Ukrainassa. Ei, Neuvostoliitossa! Reaktori oli vanhentunut, sen jälkihuolto oli laiminlyöty täysin. Ei sellaista tapahtuisi EU-Suomessa, se on varma. Samoin on ydinjätteen sijoitus turvallista - en ainakaan itse uskoisi, että nykypäivänä tiedemiehet uskaltaisivat väittää niin, mikäli asia ei olisi varma. Jäte pakataan älyvarmoihin suojiin ja laitetaan syvälle kallioon - ei tällaista asiaa jätetä nykyaikana millään tasolla onnen varaan.
Niin, se energiapolitiikasta. Minä kannatan aivan kaikenlaisen energian lisäämistä, mutta ydinvoima on tehokkain. Vesivoima taas toimii ns. säätelyenergiana, vai mikä se nyt oli.
Ensi jaksossa haukutaan vihreitä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti