tiistai 27. tammikuuta 2009

EU-mörkö ja minä

Niin, päivää taloon. Aluksi lienee sopivaa kertoa hieman itsestään, onhan kyseessä plokini ensimmäinen kirjoitus. 

Olen politiikasta kiinnostunut ja sitä harrastava opiskelijä Lapin raukoilta rajoilta. Kahvit keitän revontulilla ja silleen. Ajatusmaailmaltani olen isänmaallinen, kansallismielinen ja hiukan konservatiivinen, mitä tulee elämän perusarvoihin. Maaseudulla asuvana metsurin poikana olen talouspolitiikkaa koskien jokseenkin keskellä. Kuulun kirkkoon, olen jotain lievästi uskovaisen ja agnostikon väliltä. Perhearvot, vanhempien, veteraanien ja perinteiden kunnioittaminen ovat minulle tärkeitä. Edellämainituista, yksittäisistä seikoista muodostuu pojankutale, joka on näillä näkymin valitsemassa puolueekseen Perussuomalaiset.

Nyt kun muodollisuudet on hoidettu, käydään itse asiaan. Aion kirjoittaa EU:sta, Euroopan Unionista. Tämä liittovaltiosuuntaan ajelehtiva, banaanivaltioita jäsenikseen haaliva möhkäle on herättänyt itsessäni monenlaisia ajatuksia, enimmäkseen kielteisiä, mutta esimerkiksi näin talouden taantuman aikana myös hyviäkin. Jonkin aikaa sitten sain kuitenkin kuulla eräästäkin EU:n tempauksesta, jonka tavoitteita ei tarvitse ihmetellä.

Kyseessä on totta kai Suomen lipun käytön rajoittaminen tuotteiden myynnissä. EU laati säädöksen, joka kieltää Suomen lipun käytön kotimaisten tuotteiden markkinoinnissa, mikäli valtiolla on asiassa sormensa pelissä. Suuri vahingonilo käväisi kasvoillani, siitäs saivat. Pakkokos niitä on kumartaa.

Motiivit lienevät täysin selvät: EU käsittää suuren suuria maita, joissa taas toimii suuria yrityksiä. Totta kai Italia, Ranksa ja Saksa ovat hyvillään, kun pienien maiden kuluttajat laittavat rahansa heidän tuotteisiinsa. Nyt vaikeutetaan kotimaisen tuotteen erottamista ulkomaisista ja onhan selvää, että sen Suomen lipun näkemisellä tuotteen kyljessä on todellakin vaikutusta kuluttajaan. Nyt tätä kuitenkin ollaan ajamassa alas. Rahat vain pois. Muutoinkin tällainen kehitys on ollut nähtävissä jo kauan aikaa, mutta itse heräsin kysymykseen vasta nyt. Voin oikeastaan myöntää viitanneeni usein kintaalla juuri sellaisille puheille, joita minä juuri nyt ujutan mieliinne tässä kirjoituksessa.

EU ja EU:n rahaliitto helpottavat kansainvälistä kilpailua ja kansainvälistävät markkinoita. On selvää, että suomalaisilla yrityksillä ei ole juuri sanansijaa markkinoilla, joilla mylläävät suuryritykset. Raha virtaa Suomesta pois sen sijaan, että se pysyisi täällä. EU syö pienempiä maita, varsinkin jos ne ovat samanlaisia kumartelijoita kuin mallioppilas-Suomi, joka noudattaa pilkuntarkasti jokaista direktiiviä mitä sieltä suolletaan.

Sen lisäksi, että peräänkuulutan suomalaisten tuotteiden suosimista, kysynkin, että olisiko aika pistää hanttiin? EU-vaalit ovat ovella ja PS on niissä mukana. Ymmärrän aivan hyvin sen, että ihmiset eivät halua äänestää näissä vaaleissa, katkeroituuhan sitä vähemmästäkin. Alhainen äänestysprosentti palvelee kuitenkin juuri EU-nöyristelijäin kiltaa. Siksi näkisin mielelläni monta perussuomalaista vaalipäivänä äänestämässä.

Kittilä vaikenee, ryömin takaisin jurottamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti