perjantai 30. heinäkuuta 2010

Keskusta puhuu: Muuttakaa juntit kaupunkiin!

Kirjoitus on lähetetty muutama päivä sitten Lapin Kansan yleisönosastolle, mutta koska sitä ei olla ainakaan vielä julkaistu, niin julkaisen sen plokissani.

Suomen suurista puolueista jokainen tunnustaa jotakin väriä, jolla tavanomaisesti mielletään olevan jonkinlainen merkitys. Kokoomuksen tunnusväri on sininen, SDP:n punainen ja Keskustan puolestaan vihreä. Keskustan vihreä neliapila edustaa maaseutua ja maalaisliiton perintöä.

Kuitenkin voidaan koko tuon värin merkitys unohtaa Keskustan tapauksessa, eivätkä kaksi muutakaan puoluetta tee poikkeusta. Olemme saaneet todistaa, kuinka uusi pääministerimme Mari Kiviniemi korottaa dieselin veroa siten, että polttoaineen hinta nousee. Tätä sanotaan hyvittävän käyttöveron alennus.

Käytännössähän tämä tarkoittaa sitä, että dieselautolla ajaminen kallistuu niille, jotka ajavat paljon. Tämä taas tarkoittaa väistämättä niitä maaseudun asukkaita, jotka joutuvat pitkien välimatkojen ja työssäkäynnin takia käyttämään paljon autoa, ja ovat siksi päätyneet hankkimaan dieselauton. Tällä tavoin on niin sanottu maaseutupuolueemme puolustanut maaseudun asukkaiden mahdollisuuksia asua kotiseudullaan jo vuosikymmeniä. Tahti sen kun kiristyy.

On selvää, että tämän toimen virallisena selityksenä on vihreys ja kasvihuonepäästöjen pudottaminen. Kuitenkin tiedetään aivan hyvin, että näiden ihmisten on pakko ajaa saman verran, ei se terveyskeskus tai vaikkapa työpaikka sieltä yhtään lähemmäs hiivi, vaikka kuinka verotetaan auton käyttöä. Kaiken lisäksi juuri kaupunkiajo on sitä päästöisintä ajamista: ajetaan pieni matka kylmällä autolla, auto jäähtyy ja ajetaan takaisin. Kirsikkana kakun päällä useimmat näistä ajoista ovat täysin turhia, koska matka taittuisi kävellenkin. Tietullit kaupunkilaisille ovat kuitenkin lähestulkoon kirosana.

Pääministeri Mari Kiviniemi teki selväksi puolueen puheenjohtajatenteissä, että maaseutu ei unohdu, ettei hän ole ns. "hesalainen" ja korosti, että maaseudun ja kaupunkien välille ei pidä luoda vastakkainasettelua. Muutaman kuukauden kuluttua hän kuitenkin toimii näin. Mielestäni tämä on todella törkeää äänestäjien aliarviointia!

Suomen valtapuolueiden politiikka on nyt pahasti pielessä. Nykyään puolueet yrittävät ottaa selvää siitä, mistä äänestäjät pitävät, ja toimivat niin. Samalla varotaan suututtamasta isoja äänestäjäryhmiä, jolloin saavat pienet ryhmät kärsiä.

Entisellä maalaisliitolla on maaseudun ihmisille sanottavanaan vain tämä: muuttakaa kaupunkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti